21/05/2018 – Sortida en bici per la via verda del Ferro i el Carbó

El proper diumenge 27 de Maig us proposem fer amb bicicleta la via verda del Ferro i el Carbó, que deu el seu nom a l’antic trajecte del ferrocarril que unia Ripoll amb les mines de carbó d’Ogassa.

Sortirem del Centre d’acollada Turística de Ripoll, i després agafarem un camí al costat de la carretera per endinsar-nos a la ruta, que en el seu primer tram passa pel costat del riu Ter. Travessarem túnels i ponts rodejats de vegetació fins a arribar a l’antiga estació de Sant Joan de les Abadesses on aprofitarem per descansar una mica. Continuarem el camí cap a Ogassa, i visitarem el Gorg de la Malatosca o Gorg de les Bruixes, que es diu que era punt de trobada de bruixes i refugi d’éssers màgics. “Diu la llegenda que un dia van cridar una llevadora de la vila perquè una d’elles havia de tenir una criatura. En paga dels seus serveis, van donar-li una faldada de llenties, i la llevadora, tota enrabiada, va llençar-les Ter avall. L’endemà, quan es va posar el davantal, va adonar-se que una llentia li havia quedat encastada i s’havia convertit en or”.

Recorregut: 11 Km
Desnivell: 1%

Punt de trobada: Aparcament triangular de la Plaça Marcet a les 9:00 per sortir tots junts, o bé al punt de sortida (Centre d’acollida Turística de Ripoll – CAT Can Guetes) a les 10:30 del matí.

Inscripcions a la secretaria de la UES fins divendres 25/05/2018 a les 19 hores. Socis inscripció gratuïta. No socis 5 euros per persona (a partir de 6 anys). Famílies amb un adult soci, gratuït per la resta. És molt important la inscripció per tenir les dades de contacte dels assistents abans de la sortida

Per qualsevol dubte, em podeu trobar a l’e-mail: nvillagrasa@gmail.com i al tel. 606.63.45.63

 

Els nens que ja van amb bicicleta ho poden fer sense dificultat., Els petits que no pedalen poden anar amb cadireta al darrera de l’adult o remolcs per infants. Aconsellem que els nens que vagin amb bicicleta tinguin com a mínim 5 anys.

Cal que cadascú es porti les seves bicicletes i les eines pertinents per punxades o reparacions d’emergència. Important dur el casc.

Consideracions importants:

Tot i ser una sortida familiar, caminar per
 muntanya implica riscos evidents. Prendre part a la sortida implica el seu
 coneixement i acceptació.

-Cada família ha de ser responsable en tot 
moment dels seus fills.

-Els vocals de la sortida no són guies ni
 tenen cap responsabilitat sobre les persones que prenen part a la mateixa.

-Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un
 adult.

-Us aconsellem dur roba i calçat adequats per
 caminar per terreny irregular, així com menjar i aigua suficients per les vostres
 necessitats. També roba d’abric o pluja segons la previsió meteorològica.

-També és una bona idea deixar roba per 
canviar-vos al cotxe i una tovallola.

-Endueu-vos les deixalles cap a casa.

Us hi esperem!

Deixa un comentari