24/11/2013 – EXCURSIÓ A LA VIA ROMANA DEL CAPSACOSTA (De Sant Salvador de Bianya a Sant Pau de Seguries)

Hola a tothom,

Avui us presentem una sortida històrica, a un museu a cel obert. Caminarem per unes pedres que tenen centenars d’anys des de que altres homes les van col·locar, i encara hi son moltes. Un camí pel que hi han passat milers de persones i carruatges.

Via Romana del Capsacosta

Aproximació.
Anem a Sant Salvador de Bianya, a la vall de Bianya, a tocar d’Olot. En principi la ruta recomanada te una duració estimada de entre 1h15’ i 1h30’. El trajecte es anar direcció Vic, i un cop passat ens trobarem que l’autovia es divideix en dos, cal agafar el costat ESQUERRA en direcció a Olot pel túnel de Bracons. Un cop arribem a Olot, cal travessar la població i hem de buscar la població d’Holstalets de Bianya. Per aquesta carretera anem passant pobles fins trobar el desviament cap a Sant Salvador de Bianya que ens queda a ma dreta. ATENCIÓ: Si arribem al primer túnel, es que ens acabem de passar la carretera que porta a Sant Salvador. En tres minuts arribem al poble que tot just a l’entrada, a ma esquerra hi ha un aparcament per una vintena de vehicles i és el punt de trobada e inici de l’excursió.

L’Excursió.
Un cop deixats els vehicles, agafarem el camí que surt del aparcament direcció a la via romana. L’excursió es d’anada i tornada, l’anada es tot pujada, encara que suau, apte pels carros que anaven carregats i no arriba a 5 quilòmetres (anada i tornada no arriba a 11 quilòmetres). La podem fer en 2h30’ o 3 hores depenent del ritme i de quan ens entretinguem en els cartells informatius, les vistes, els descansos, etc. La baixada es fa en menys d’una hora els nens grans i adults sense córrer. En total pugem des dels 570m. fins els 1000m. (uns 430 m de desnivell ).

Via Romana del Capsacosta

Les distàncies:
Des del pàrquing fins el coll (punt més alt) uns 3.5 Qm i la font és a uns 420m. Del Pàrquing fins al poble una mica més de 5.5 Qm.
Pel camí podem gaudir en alguns moments de boniques vistes de tota la vall de Bianya. És recomanable  anar mirant els panells informatius que no son gaires i visitar les runes a peu de camí.
Al arribar al punt més alt, a prop hi ha una font, encara que és un lloc ombrívol. Un cop en la font, els grans poden tornar a recular la via i els petits (amb adults)poden continuar fins l’església, o el mateix poble de Sant Pau de Segúries ( a menys d’un quilòmetre en terreny pla) i els podem passar a recollir més tard.
Cal anar en compte amb els nens, ja que travessem una carretera dues vegades, encara que normalment no és massa transitada. A part d’això no hi ha cap perill especial.

Coses a cercar durant l’excursió.
Durant l’excursió els nens han de  trobar algunes coses interessants:
-El piló inicial de la via i que ens amaga!!!
-Cal trobar dues variants del camí oficial.
-Una roda de molí de pedra inacabada.
-La trona (lloc prominent per seure, de pedra)
-Cal Ferrer
-Can Sargantana
-La font del final

Que cal portar: Esmorzar, dinar i aigua. Equipament per passar tot el dia.
Cal portar roba d’abric, ja que pugem a 1000m d’alçada.
Pels més ràpids, hi ha la opció d’anar al Viena d’Olot a dinar.

Alternatives.
Podem organitzar que els més petits realitzin l’excursió en sentit contrari, començant a Sant Pau de Segúries en direcció a Sant Salvador de Bianya.

Punt de trobada: Aparcament triangular de la Plaça Marcet a les 9:00 per sortir tots junts.

Inscripcions a la secretaria de la UES fins divendres 22/11/2013 a les 19 hores.
Socis gratuït. No socis 3 euros per persona (a partir de 6 anys). Famílies amb un adult soci, gratuït per la resta.
Consideracions importants:

Tot i ser una sortida familiar, caminar per muntanya implica riscos evidents. Prendre part a la sortida implica el seu coneixement i acceptació.
-Cada família s’ha de ser responsable en tot moment dels seus fills.
-Els vocals de la sortida no són guies ni tenen cap responsabilitat sobre les persones que prenen part a la sortida.
-Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult.
-Us aconsellem dur roba i calçat adequats per caminar per terreny irregular, menjar i aigua suficients per les vostres necessitats i roba d’abric o pluja segons les condicions del temps.
-També és una bona pràctica deixar roba per canviar-vos al cotxe i una tovallola.
-Endueu-vos les deixalles cap a casa.
Us esperem!

Via romana

Via romana

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s